Sprængstoffer og skydevåben: Stort våbenfund udløser belgisk terroralarm

Belgisk politi patruljerer i lufthavnen i Bruxelles. Fold sammen
Læs mere
Foto: DIRK WAEM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Belgisk politi har fundet et større lager med våben og sprængstoffer efter en ransagning af en ejendom i Bruxelles-forstaden Molenbeek, skriver de lokale aviser La Capitale og Dernière Heure ifølge The Guardian.

Ransagningen skete fredag aften og siden har den belgiske regering forøget terrorberedskabet til det højeste niveau.

Belgiens premierminister, Charles Michel, har tidligere lørdag oplyst, at det forøgede sikkerhedsniveau skyldes, at man har opdaget planer om et angreb, som involverer både sprængstof og skydevåben.

Siden terrorberedskabet er blevet hævet, er en række sikkerhedsforanstaltninger trådt i kraft i Belgien. Herunder, at borgere ikke må samles i større grupper, og at metroen og stormagasiner er blevet lukket.

Det er langt fra første gang, at den belgiske forstad Molenbeek bliver sat i forbindelse med terror.

En af angrebsmændene fra terrorangrebene i Paris, Abdelhamid Abaaoud, er blandt andet opvokset i kvarteret, hvor våbenfundene er gjort.

Allerede mandag efter terrorangrebene i Paris blev der da også foretaget ransagninger i kvarteret, der er kendt for at huse flere radikaliserede personer.

Byens beboere er domineret af muslimske immigranter fra nordafrikanske lande, og allerede i begyndelsen af 1990ere blev en organisation, som de belgiske myndigheder tidligere har beskrevet som værende pro al-Qaeda dannet i byen, skriver CNN.

Den belgiske hovedstad Bruxelles har også været udsat for terror tilbage i maj 2014, da fire personer blev dræbt på byens jødiske museum.