Spansk sygeplejerske smittet med ebola i Madrid

En sygeplejerske i Madrid er blevet testet positiv for ebola. Hun er det første tilfælde, der er blevet smittet uden for Afrika.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En spansk sygeplejerske er mandag blevet testet positiv for ebola i hovedstaden Madrid.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sygeplejersken behandlede sidste måned en nu afdød præst på et hospital i Madrid, hvor hun er blevet smittet af den livsfarlige sygdom. Præsten var blevet smittet under en tur til Sierra Leone, et af de vestafrikanske lande, der er hårdest ramt af virusset.

Den spanske sygeplejerske bliver samtidig den første patient, der er blevet smittet uden for Vestafrika. De spanske sundhedsmyndigheder har nu iværksat en større efterforskning, der vil inddæmme alle de medarbejdere, der var i kontakt med den afdøde præst.

Sygeplejersken blev testet positiv for sygdommen mandag på hospitalet Alcorcon, der er lokaliseret i udkanten af Madrid. Her dukkede hun op med symptom på feber - et af de sygdomstegn, der går igen hos de mange ofre i den indledende fase af sygdommen.

Smittetilfældet kommer samme dag, som en norsk kvinde er blevet testet positiv for sygdommen i Sierra Leone og få dage efter, at mand blev testet positiv for sygdommen i Texas, USA.

I Vestafrika menes sygdommen at have kostet tæt på 3.500 afrikanere livet - et tal, der ventes at stige betragteligt henover de næste måneder.