Spansk regeringschef præsenterer kvindedomineret regering

Der er klare bånd til EU og udtalt støtte til unionen i Spaniens regering, som har stort overtal af kvinder.

Af 17 ministre er de 11 kvinder i Spanien nye regering, som den socialdemokratiske regeringschef, Pedro Sanchez, onsdag har præsenteret. Javier Soriano/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spaniens nye premierminister, Pedro Sanchez, har onsdag løftet sløret for en EU-venlig regering med et stort overtal af kvinder.

Af 17 ministre er de 11 kvinder.

Flere navne på Pedro Sanchez' hold har eller har haft tilknytning til EU.

Sanchez har hentet EU-budgetchef Nadia Calviño til posten som økonomiminister, og den tidligere formand for Europa-Parlamentet Josep Borrell bliver udenrigsminister.

Blandt ministrene er den erfarne astronaut Pedro Duque, som skal være minister for videnskab. Duque var den første spanier i rummet.

Sanchez blev lørdag taget i ed. Han afløser Mariano Rajoy, som nåede over seks år som premierminister, indtil han faldt for en korruptionsskandale, der havde forgreninger til hans konservative parti, PP.

I modsætning til Rajoy, der valgte en hård kurs over for Cataloniens separatister og ønsket om uafhængighed, så har Sanchez lovet en åben dialog med Cataloniens nye regionspræsident, Quim Torra.

Socialisten Pedro Sanchez står i spidsen for en mindretalsregering. Den skal lede med støtte fra venstrefløjspartiet Podemos og catalanske separatister.

Socialdemokraterne har blot 84 mandater i Spaniens parlament med 350 medlemmer.

/ritzau/AFP