Spansk politi beslaglægger tusindvis af våben

De spanske myndigheder gør opsigtsvækkende fund af titusindvis af illegale våben.

En talsmand for spansk politi fremviser nogle af de mange våben ved en politistation i Bilbao. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUIS TEJIDO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 10.000 automatrifler, maskinpistoler, pistoler og revolvere. Og dertil omkring 400 granater.

Spansk politi præsenterede tirsdag i Bilbao en bekymrende og yderst omfattende fangst af illegale våben, skriver britiske BBC.

Våbnene blev oprindeligt beslaglagt ved en storstilet politiaktion i januar mod organiserede våbensmuglere tre forskellige steder i Spanien.

Bagmændene havde ifølge efterforskerne opkøbt våbnene helt legalt som såkaldte deaktiverede våben. Det er våben, der er blevet uskadeliggjort, så de ikke længere kan affyre skarpe skud.

I nogle østeuropæiske lande er denne deaktivering dog ikke særligt grundig, og ifølge politiet ville det have været relativt let at reaktivere våbnene, hvorved de atter ville kunne skyde med skarpt.

Ved politiaktionen fandt politiet også udstyr, der kan bruges til netop at reaktivere våbnene.

Ved flere af de senere års terrorangreb mod europæiske byer har terroristerne benyttet reaktiverede våben til at udføre angrebene. Ifølge Europol, der deltog i aktionen i Spanien, ses en kraftig stigning i denne type våben i kriminelle kredse.

Fem personer blev anholdt ved aktionen i Spanien, hvor der også blev konfiskeret et større beløb i kontanter. Den illegale våbenhandel fandt angiveligt sted under dække af at være en helt almindelig sportsforretning.