Spansk lokomotivfører sigtet for uagtsomt manddrab

Efter endt afhøring er lokomotivfører Francisco José Garzon Amo blevet løsladt mod kaution. Han er sigtet for 79 tilfælde af manddrab efter onsdagens voldsomme togulykke nær Santiago de Compostela.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: Lokomotivfører Francisco José Garzon Amo, blev søndag aften løsladt mod kaution efter at være blevet afhørt i to timer. Han er sigtet for 79 tilfælde af uagtsomt manddrab, skriver AFP.

Den 52-årige lokomotivfører har været i politiets varetægt siden dagen efter onsdagens togulykke under mistanke for uagtsomt manddrab efter den voldsomme togulykke nær Santiago de Compostela, der kostede 79 livet

Garzon er løsladt på betingelse af, at han melder sig jævnligt hos myndighederne og afleverer sit pas, oplyser retten i en erklæring.

Den erfarne lokomotivfører kørte mere end dobbelt så hurtigt, som han måtte i en farlig kurve på strækningen ind mod Santiago de Compostela, da toget kørte af sporet og smadrede ind i en mur.

Dødstallet efter den værste togulykke i landets historie steg til 79, da en amerikansk statsborger døde af sine kvæstelser søndag.

70 passagerer er stadig indlagt på hospitalet - 22 heraf er i kritisk tilstand.

Spanske aviser skriver, at udskrifter af samtalen mellem lokomotivføreren og kontrolcenteret viser, at han var klar over, at han kørte for stærkt.

Indenrigsminister Jorge Fernandez sagde allerede lørdag, at der var nok beviser til at sigte Garzon for uagtsomt manddrab.

Garzon blev udskrevet fra hospitalet lørdag, men forblev i politiets varetægt indtil retsmødet.

Dommer Alaez vil nu undersøge sagen og også se på, om toget, skinnerne eller togets sikkerhedssystem kan have bidraget til ulykken.