Spansk ekskonge står over for faderskabssag

Onsdag har en spansk domstol givet grønt lys for en faderskabssag mod den 78-årige ekskonge, Juan Carlos, der abdicerede forrige år. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANI POZO

Onsdag har en spansk domstol givet grønt lys for en faderskabssag mod den 78-årige ekskonge, Juan Carlos, der abdicerede forrige år, skriver Reuters.

Den 48-årige belgiske kvinde Ingrid Sartiau hævder, at Juan Carlos har haft en affære med hendes mor - og dermed er hendes biologiske far. Den påstand skal nu granskes af den spanske højesteret.

Til gengæld er en anden sag blevet afvist ved domstolen: Den 58-årige spanier Albert Sola, der også hævder at være barn af Juan Carlos, har fået en afvisning, fordi hans sagsanlæg ikke »opfyldte lovkravene,« skriver Reuters.

Kong Juan Carlos abdicerede i 2014 efter næsten 40 år på tronen efter en række skandaler, der havde bragt hele kongehuset i modvind blandt spanierne. Blandt andet tog den aldrende konge på en ekstravagant safari i Afrika, da krisen var på sit højeste og millioner af spaniere var arbejdsløse.

Hans søn og efterfølger på tronen, kong Felipe VI, er ifølge meningsmålingerne lidt mere populær.

BNB