Spansk avis: Tre eftersøgte mænd er måske dræbt i eksplosion

Ifølge El País er der fundet ligrester fra yderligere tre personer i hus, som knyttes til angreb i Barcelona.

Der er dukket flere ligdele op i det hus i Alcanar, som spansk politi mistænker for at været en terrorrede. I huset, der onsdag blev ramt af en kraftig eksplosion, blev der fundet masser af gasflasker, som muligvis skulle bruges til et bombeangreb. Foto er fra Alcanar. Scanpix/Jose Jordan Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Barcelona. Tilsyneladende var der flere personer end hidtil antaget til stede i det hus i den spanske by Alcanar, som før angrebene i Barcelona og Cambrils blev ramt af en voldsom eksplosion.

Det fremgår af El País' hjemmeside natten til søndag.

Avisen skriver, at efterforskere har fundet "biologiske" rester fra yderligere mindst tre personer i huset. Her menes de mistænkte for angrebene i Barcelona og Cambrils at have været i gang med at konstruere en sprængladning.

Dermed kan der have været op til fem personer i huset. Hidtil har antagelsen været, at der kun var to personer til stede, da bygningen kort før midnat onsdag blev lagt i grus af en eksplosion.

Oplysningerne, som avisen har fra politikilder, er ikke bekræftet fra officiel side.

- De nye fund åbner en ny efterforskningslinje, skriver El País.

Politiet har indtil videre anholdt mindst fire personer.

Desuden er der udsendt efterlysninger på yderligere tre, som på den ene eller anden måde menes at være involveret i de to "terrorangreb", som er myndighedernes betegnelse for de blodige hændelser.

Der er tale om Younes Abouyaqoub, som mistænkes for at have siddet bag rattet i den varevogn, som torsdag ved 17-tiden ramte over 100 mennesker på La Rambla i Barcelona og dræbte 13.

De to øvrige er en imam fra byen Ripoll samt broren til en af de fem personer, der blev skudt og dræbt af politiet i byen Cambrils natten til lørdag.

El País nævner, at de nye ligdele, som er fundet, måske stammer fra de tre.

- Tilstedeværelsen af disse rester åbner mulighed for, at de tre eftersøgte kan være blevet dræbt i huset i Alcanar, skriver avisen.

Myndighederne arbejder ud fra en teori om, at gerningsmændene for angrebene havde forbindelse til huset i Alcanar, der ligger sydvest for Barcelona.

Politiet mener, at huset blev brugt til at planlægge en eller flere større angreb i Barcelona. Det skulle muligvis ske ved brug af et lager af butangas-beholdere, der var opbevaret i huset.

Eksplosionen, der tilsyneladende var utilsigtet, tvang de sammensvorne til at skalere deres plan ned og gennemføre et mere forjaget angreb, har politiet sagt.

Efter eksplosionen fandt redningsmandskabet liget af en kvinde i murbrokkerne fra det sammenstyrtede hus. Desuden stødte de på en hårdt kvæstet mand, som efterfølgende blev anholdt.

/ritzau/