Spaniere ønsker ikke strammere abortlov

Står det til et flertal af spanierne, skal det også fremover være muligt at få en abort frem til 14. graviditetsuge. Det konservative regeringsparti mener ellers, at abort kun skal være tilladt efter voldtægt eller hvis moderens liv er i fare.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: Et flertal i det katolske Spanien mener ikke, det er en god idé at stramme landets abortlovgivning for at gøre det sværere at afbryde uønskede svangerskaber.

Landets konservative regeringsparti har ellers foreslået en stramning, som ville betyde, at Spanien fik en af Europas allerskrappeste abortlove. I dag kan man få fjernet fosteret frem til 14. uge.

Og sådan ser et flertal af spanierne gerne, at loven fortsat skal se ud. Det viser en meningsmåling som den spanske avis El Pais har fået gennemført, skriver Reuters.

Samtidig har tusindvis af spaniere været på gaden i protest mod at gennemføre den eksisterende lovgivning.

Det Konservative Folkeparti i Spanien har foreslået, at aborter skal forbydes, medmindre graviditeten er et resultatet af voldtægt, eller hvis en læge har afgjort, at svangerskabet udgør en trussel mod moderens helbred.

Premierminister Mariano Rajoys regering har allerede godkendt udkastet til lovforslaget i december sidste år, en handling, der blev udlagt som et forsøg på at dæmpe den konservative højrefløjs vrede over skattestigninger som følge af den økonomiske krise.

Ifølge meningsmålingen fra El Pais mener 60 procent af spanierne dog, at der ikke skal pilles ved loven. Særligt de unge er imod, 71 procent af de adspurgte mellem 18 og 34 år ønsker at bibeholde den nuværende lovgivning.

Den spanske justitsminister, Alberto Ruiz Gallardon, har tidligere på ugen sagt, at regeringen vil lytte til anbefalinger, inden den vedtager loven. Efter planerne skal parlamentet stemme om loven i juli, og da de konservative har absolut flertal, kan det ende med en stramning.