Spanien vil tage imod strandet migrantskib

Den spanske premierminister: Migrantskib skal have lov til at lægge til i Valencia, meddeler hans kontor.

Foto: Foto: Christophe Petit Tesson/EPA Ritzau Scanpix. Redningsskibet »L'Aquarius«, der ikke kan få lov til at anløbe havne i hverken Italien eller Malta, er overfyldt med migranter og har kun mad og drikke til 48 timer.
Læs mere
Fold sammen

Spanien tilbyder ifølge Reuters at tage imod et strandet skib ved Italien med 629 migranter om bord, efter at Italien og Malta har afvist at modtage det.

Den spanske premierminister, Pedro Sanchez, som blev indsat på sin post for kun en uge siden, har givet ordre til, at skibet skal have lov til at lægge til i Valencia, meddeler hans kontor.

En talsmand for nødhjælpsgruppen Læger uden Grænser siger, at der ikke vil være mad om bord på skibet, inden dagen er ovre.

Skibet MV "Aquarius" samlede migranterne op fra gummiflåder ud for Libyens kyst i weekenden. Blandt migranterne er 123 uledsagede børn, 11 andre børn og syv gravide kvinder.

I weekenden sagde den italienske indenrigsminister, Matteo Salvini, at skibet ikke skulle sejle mod en italiensk havn.

»Fra i dag vil Italien også begynde at sige NEJ til menneskesmugling, NEJ til den forretning, ulovlig indvandring er,« meddelte han via Twitter.

De 629 migranter blev reddet op fra havet under seks separate operationer i Middelhavet i lørdags. De blev så alle bragt til "Aquarius".

/ritzau/Reuters

...opdateres.