Spanien vil gribe ind mod drukferier

Turistmyndigheder overvejer retslige skridt over for ungdomsrejsebureauerne i feriebyen Lloret de Mar i Spanien. Ung Rejs er forundret.

Unge har tradition for at feste igennem på Lloret de Mar i Spanien. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

De spanske myndigheder ved Costa Brava-kysten har fået nok af unge danske turister, der støjer, sviner og skaber problemer i nattelivet og gør livet surt for lokalbefolkningen og kvalitetsbevidste turister.

Ifølge politiinspektøren i Lloret de Mar laver danske unge ballade på hoteller og i gaderne både dag og nat.

Turistmyndighederne vil derfor indkalde direktørerne for blandt andet Ung Rejs og Dansk Ungdomsferie til møder, hvor de vil bede dem om at ændre feriernes koncept, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Det undrer direktør for Ung Rejs, John N. Tobiesen, der mener at have et godt samarbejde med bystyret i Lloret de Mar.

- Så sent som den 22. juni havde vores spanske partner et møde med viceborgmesteren. Her blev givet udtryk for, at bystyret generelt er tilfreds med de danske gæster, og at alle der opfører sig pænt, er velkomne i byen, siger han til Ritzau.

Direktør Maurici Carbó fra Lloret de Mars turistråd langer ud efter de danske rejsearrangører, som han mener sætter profit over rimelighed, fornuft og de unges sundhed, når de markedsfører ungdomsrejser.

- Vores by kan ikke tåle, at de danske ungdomsrejsearrangører giver de unge indtryk af, at et ophold i Lloret de Mar er det samme som en uafbrudt brandert, siger han og vil ikke udelukke, at de spanske myndigheder vil tage retslige skridt for at få det stoppet.

Ung Rejs er dog endnu ikke blevet kontaktet, siger John N. Tobiesen.

- Vi agter fortsat at have et godt samarbejde, så hvis vi bliver kontaktet, vil vi gå i dialog med bystyret og ændrer gerne konceptet for rejserne, siger han.

Lloret de Mar har 35.000 indbyggere og 60.000 turister hver uge i højsæsonen.

/ritzau/