Sousse-terrorist blev trænet på jihadistlejr i Libyen

Den 24-årige studerende, der fredag skød og dræbte 38 turister ved en strand i Tunesien, modtog terrortræning på en lejr i Libyen, hvor også gerningsmændene bag angrebet på Bardo-museet blev trænet.

En maskeret tunesisk soldat patruljerer stranden foran Riu Imperial Marhaba Hotel i udkanten af Sousse, hvor Seifeddine Rezgui fredag åbnede ild mod strandgæsterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: 38 turister blev fredag i sidste uge mejet ned ved en strand i byen Sousse i Tunesien. Nu viser det sig, at manden bag angrebet, Seifeddine Rezgui, sandsynligvis blev trænet til at begå terror på samme jihadistlejr, som blev benyttet af de to gerningsmænd, der dræbte 22 personer på Bardo-museet i Tunesiens hovedstad Tunis i marts.

Det skriver nyhedsburauet AP ifølge The Guardian. Træningslejren styres af Islamisk Stats gren i nabolandet Libyen, og Islamisk Stat påtog sig også efterfølgende skylden for angrebet i Sousse.

»Det er bekræftet, at angrebsmanden blev trænet i våbenbrug i Libyen på samme tid som angriberne fra Bardo-museet,« hedder det ifølge AP i en erklæring fra Tunesiens indenrigsministerium.

Myndighederne mener, at Rezgui, en 24-årig ingeniørstuderende, forlod studierne og tog til byen Sabratha i Libyen i januar. Og den vej har andre før ham rejst.

Turister mindes de døde på stranden ved Sousse. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD.

Op mod 3.000 tunesere menes at have begivet sig mod slagmarken i Syrien og Irak for at kæmpe side om side med soldaterne fra Islamisk Stat. Oftest er rejsen foregået med Libyen som mellemland, skriver AP.

Tunesiens præsident, Beji Caid Essebsi, siger, at landet har brug for hjælp til at sikre netop grænsen mod Libyen. Han bebuder samtidig en undersøgelse af, om der er sket nogen sikkerhedsbrist fra myndighedernes side i forbindelse med fredagens angreb.

Regeringen har beordret lukning af 80 moskéer, der er uden for myndighedernes kontrol, som følge af angrebet.