Sort boks afslører »mayday« inden fatalt flystyrt

Optagelser og data fra det fly, der onsdag styrtede ned i Taiwan, viser, at piloten udsendte et nødsignal 35 sekunder efter at have opdaget motorfejl.

Foto: TVBS TAIWAN

TAIWAN: 35 sekunder efter piloten på flyet, der onsdag styrtede ned i Taiwan, blev opmærksom på en motorfejl, kaldte han »mayday« over radioen og fortalte, at den ene motor satte ud.

Det viser optagelser og data i flyets sorte bokse, oplyse de taiwanske luftfartsmyndigheder fredag ifølge Reuters.

Godt et minut efter piloten havde gjort det klart, at den ene motor var sat ud, stoppede optagelsen på den sorte boks.

De sorte bokse afslører også, at den venstre motor mistede kraften, efter den højre motor satte ud, skriver Reuters. Flyet advarede fem gange mod »stall« - en tilstand hvor flyet mister sin opdrift - inden det styrtede ned.

Maskinen var af typen ATR 72 og en del af en hel ny sending på otte fly til selskabet TransAsia. Efter ulykken besluttede de taiwanske luftfartsmyndigheder ifølge CNN at holde alle ATR-fly på jorden, indtil det er blevet undersøgt, om propelflyet lever op til myndighedernes standarder.

Ulykkesflyet havde 58 personer ombord, da det snittede en vejbro og en taxa med den ene vinge og styrtede ned i en flod kort efter starten, onsdag. Videooptagelse af det gruopvækkende styrt viser, hvordan efter at have ramt broen tumler rundt i luften, inden det forsvinder ud af billedet og ned i floden.

Mindst 31 mennesker har mistet livet i styrtet. Flere personer savnes fortsat efter ulykken.