SoMe: Rockstjerne blander sig i Brexit og starter fiskeri-krig på Themsen

De britiske fiskere, som onsdag protesterede mod EU, havde ikke regnet med, at protesten skulle udvikle sig til et søslag mod en kendt rockstjerne.

En båd med tilhængere af at blive i EU møder her en flotille med fiskere, som ønsker, at Storbritannien forlader EU. Optrinnet fandt sted onsdag på Themsen i London. Afstemningen finder sted den 23. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA

Folkeafstemningen om det britiske medlemskab i EU nærmer sig med hastige skridt, og onsdag gik diskussionen helt i fisk. Flere fiskerbåde sejlede ud på Themsen i London i en flotille for at protestere mod EU's fiskeripolitik og for at anbefale briterne at sætte kryds ved »forlad EU« den 23. juni.

Arrangøren af dagens protest var lederen af det britiske højrefløjsparti UK Independence Party (UKIP), Nigel Farage. Han var selv ombord på en af bådene i dag for at støtte de fiskere, som han mener, har fået deres liv ødelagt af EU, da han fik øje på den britiske rockstjerne Bob Geldof.

Bob Geldof var en del af en flotille, der modsat Nigel Farage slog et slag for, at briterne skal blive i EU. Det gjorde han ved at kalde Farage en »forræder« og ved at råbe »Du er ikke fiskernes ven«. Geldof påpegede ifølge en journalist fra The Telegraph blandt andet, at Nigel Farage kun deltog i ét ud af 43 fiskeri-møder i Europa-Parlamentet.

Bob Geldofs sviner til Brexit-tilhængerne gik ikke ubemærket hen, og da de to flotiller krydsede hinanden foran det britiske parlament, kunne fiskerne ikke dy sig for at kaste vand mod modstanderne.

På Twitter blev #Thames hurtigst det mest brugte hashtag i England. Man lavede sjov med optrinnet, mens Sky News' politiske redaktør, Faisal Islam, på ironisk vis påpegede det komiske i, at en vandkamp fik lov til at fylde så meget.

Fiskerne og Nigel Farages mener ikke, at det er rimeligt at skulle dele fiskebestanden i Storbritanniens internationalt anerkendte farvande med andre europæiske lande.

»Giv os vores farvande tilbage,« lød det fra Nigel Farage.

Det fik Greenpeace til at kalde Farage for en »kynisk opportunist«. De påpegede ifølge The Telegraph, at han som Europaparlamentsmedlem havde undladt at stemme for ved tre forskellige forslag, som skulle udrede fejl i den fælles fiskeripolitik.

Premierminister David Cameron har tidligere udtalt, at fiskeindustrien er vokset med 20 pct takket være regeringens reformer, og at Storbritannien vil blive ramt af afgifter på salget af fisk, hvis landet forlader EU.