»Som alle andre borgmestre vil jeg helst undgå at begrave en terrorist i min kommune, men jeg må følge loven«

Under stort politiopbud blev Chérif Kouachi lørdag aften begravet på en kirkegård nær Paris. Dermed er begge brødre nu lagt i jorden trods store protester fra de lokale borgmestre.

De to brødre, der stod bag terroraktionen på Charlie Hebdo, er nu begravet. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Det var uden familie eller pårørende, men med en hel del politibetjente tilstede, at Chérif Kouachi - den yngste af de to brødre, der angreb Charlie Hebdo i forrige uge, lørdag aften blev begravet.

Dermed er begge brødre, der dræbte 12 mennesker ved angrebet mod satiremagasinet, nu blevet begravet.

Chérif Kouachi er blevet begravet på en kirkegård i Gennevilliers nær Paris, og ifølge The Guardian bliver gravstedet anonymt for at undgå, at stedet bliver et yndet tilrejsested for islamister, der hylder brødrenes angreb.

Fredag blev den ældste af brødrene, Said Kouachi begravet i Reims, hvor han boede med sin familie. Det skulle ellers have været et ønske fra enken til Chérif Kouachi, at de to brødre blev begravet samme sted, men borgmestrene i begge byer har kategorisk afvist dette, da de kun er forpligtiget til at stille en gravplads til rådighed for afdøde, der har været bosat i de pågældende byer.

I Reims nægtede borgmesteren Arnaud Robinet indledningsvist at lade Said Kouachi begrave i byen.

»Hvis jeg bliver bedt om at begrave Said Kouachi, så vil jeg kategorisk nægte,« skulle borgmesteren have sagt ifølge New York Times, men afslutningsvis måtte han bøje sig for loven, der byder, at borgmesteren skal tillade begravelsen, hvis de pårørende anmoder om det.

I Gennevilliers var det ligeledes en modvillig borgmester i skikkelse af Patrice Leclerc, der måtte acceptere, at en af hans kirkegårde skulle ligge jord til Chérif Kouachi.

»Som alle andre borgmestre vil jeg helst undgå at begrave en terrorist i min kommune, men jeg må følge loven,« sagde Patrice Leclerc ifølge The Guardian.

Der har fortsat ikke været forlydender om, hvorvidt Amedy Coulibaly, der skød og dræbte en kvindelig betjent torsdag 8. januar, og som dagen efter dræbte fire gidsler i et jødisk supermarked i Paris, er blevet begravet.

Alle tre terrorister blev dræbt i konfrontationer med politiet fredag 9. januar.