Soldaterprins vækker vrede i Argentina

Prins William skal med det britiske flyvevåben til Falklandsøerne. Argentinerne er rasende, men udstationeringen er ren rutine, lyder det fra den britiske forsvarsminister.

Storbritanniens mest berømte soldat er rejst til Falklandsøerne. I de næste seks uger vil prins William (tv) være udstationeret i kronkolonien som pilot på en redningshelikopter, noget som de argentinske myndigheder ser som en britisk provokation. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til april er det 30 år siden, Falklandskrigen mellem Storbritannien og Argentina brød ud. I Argentina har man ikke opgivet drømmen om at overtage øerne under det spanske navn Islas Malvinas, og forud for jubilæet er den diplomatiske tone skærpet markant.

Det bliver ikke bedre af, at Storbritanniens mest berømte soldat er rejst til Falklandsøerne. I de næste seks uger vil prins William være udstationeret i kronkolonien som pilot på en redningshelikopter, noget som de argentinske myndigheder ser som en britisk provokation.

Men der er på ingen måde tale om et forsøg på at provokere Argentina, siger forsvarsminister Philip Hammond, som ifølge BBC understreger, at prinsens udstationering er rent rutine og en fast del af helikopterpiloternes uddannelse.

Argentinerne er også vrede over briternes planer om at mindes årsdagen for krigen, men udenrigsminister William Hague fastholder retten til en mindehøjtidelighed.

- Der er i højere grad tale om en højtideligholdelse end en fejring. Jeg er sikker på, at Argentina også vil benytte lejligheden til at mindes de faldne fra krigen, siger Hague til Sky News.

Prins William er co-pilot på en Sea King-helikopter og skal flyve redningstjeneste for både militær og den civile befolkning på øerne.