Soldat skaber rædsel i thailandsk by: Gik amok efter skænderi med sin officer

Mindst 20 er dræbt, efter en soldat gik amok i en thailandsk storby. Gerningsmanden er fortsat på fri fod.

Overvågningskameraer fra indkøbscentret Terminal 21 fangede dette billede af gerningsmanden. Foto: TERMINAL 21 SHOPPING MALL Fold sammen
Læs mere
Foto: TERMINAL 21 SHOPPING MALL / HAND

Det var angiveligt et skænderi mellem en soldat og en officer, der udløste et veritabelt og fortsat igangværende blodbad i en thailandsk storby.

Ifølge CNN førte skænderiet til, at soldaten skød sin officer og to andre personer på kasernen i byen Nakhon Ratchasima, også kaldet Korat, nordøst for hovedstaden Bangkok.

Nyhedsbureauet AP rapporterer, at skænderiet skulle dreje sig om en handel med et stykke land, men myndighederne har ikke officielt udtalt sig om et motiv.

Efter skænderiet tog soldaten, der er identificeret som en 32-årig undersergent, angiveligt et militært køretøj og bevæbnede sig med flere skydevåben, herunder automatvåben, hvorefter han kørte rundt i byens gader og skød tilfældige forbipasserende.

Ifølge landets forsvarsministerium er det foreløbige dødstal 20 og mindst 21 sårede, skriver Ritzau.

Ekspert i ammunition

Soldaten har nu efter sigende barrikaderet sig i indkøbscentret ‘Terminal 21’. Centret er blevet evakueret, mens specialstyrker fra politiet har omringet bygningen. Flere medier rapporterer, at soldaten har taget gidsler, men det er ikke bekræftet officielt.

»Vi kan ikke bekræfte, at der er gidsler, men vi mener, at han fortsat befinder sig inde i Terminal 21,« siger generalløjtnant Thanya Kiatsarn til CNN.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at politiet har hentet den formodede gerningsmands mor og bragt hende til centret i håb om, at hun kan overtale ham til at overgive sig.

Ifølge CNN er den formodede gerningsmand ammunitionsekspert ved den lokale bataljon og har derfor betydelig våbenerfaring.

Videoer på sociale medier viser gerningsmandens hærgen gennem Korat, hvor rædselslagne borgere søger dækning bag parkerede biler eller rømmer indkøbscentret, mens skud høres i baggrunden. Facebook har nu lukket gerningsmandens konto, men han nåede forinden at uploade billeder af sig selv og sine skydevåben ledsaget af makabre kommentarer - så som »ingen kan undgå døden«.

Thailand er et af de lande i verden med flest privatejede skydevåben, hvilket jævnligt fører til skudopgør. Det er dog relativt sjældent, at landet oplever masseskyderier, skriver AP.