Søns dna bekræfter at lig er Kim Jong-uns giftdræbte bror

Efterforskere har bekræftet identiteten af Kim Jong-nams lig via en dna-prøve, man har fået fra hans søn.

Efterforskere har bekræftet identiteten af Kim Jong-nams lig via en dna-prøve, man har fået fra hans barn, siger Malaysias vicepremierminister, Ahmad Zahid Hamidi. Scanpix/Lillian Suwanrumpha Fold sammen
Læs mere

Ved hjælp af dna fra en søn har Malaysia bekræftet identiteten på den giftdræbte Kim Jong-nam, som er halvbror til den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Det siger Malaysias vicepremierminister på et pressemøde.

Efterforskere kan bekræfte ligets identitet via en dna-prøve, man har fået fra hans barn, siger Ahmad Zahid Hamidi.

En obduktion af Kim Jong-nam har vist, at han døde inden for 15-20 minutter, efter at han var blevet overfaldet af personer med den meget virksomme nervegift VX.

(artiklen fortsætter efter videoen)

 

VX bliver betragtet som et af de giftigste kemiske våben, der nogensinde er blevet skabt. En lillebitte dråbe er nok til at dræbe et menneske.

Resterne af giften er fundet i prøver taget fra øjet og ansigtet af den nordkoreanske statsborger.

Kim Jong-nam blev dræbt 13. februar i lufthavnen i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, hvorfra han skulle flyve til Macau i Kina.

I lufthavnen blev han - at dømme ud fra optagelser fra overvågningskameraer - forgiftet af to kvinder, der påførte hans ansigt giften med en klud.

Malaysiske myndigheder havde længe afspærret området, da man ville sikre sig, at der ikke var rester af den farlige gift i terminalen.

/ritzau/AFP