Søn af bortført japansk kvinde ser lys i Trumps Japan-besøg

En japaner, hvis mor blev bortført af Nordkorea i 1978, håber, at Trumps besøg vil sætte fokus på problemet.

USA's præsident, Donald Trump, landede søndag formiddag lokal tid i Japan, hvor han indledte sit besøg i landet med en tale til de amerikanske soldater på Yokota Air Base. Reuters/Jonathan Ernst
Læs mere
Fold sammen

Tokyo. USA's præsident, Donald Trump, landede søndag formiddag lokal tid i Japan, hvor han indledte sit besøg i landet med en tale til de amerikanske soldater på Yokota Air Base.

Det rapporterer CNN.

Ud over Japan skal præsidenten i løbet af de næste 12 dage besøge Sydkorea, Kina, Vietnam og Filippinerne.

Det er den længste rundrejse, som en amerikansk præsident har foretaget i Asien, siden George H.W. Bush besøgte kontinentet i 1991 og 1992.

Øverst på dagsordenen for besøget står truslen fra Nordkorea.

Japaneren Koichiro Iizuka, hvis mor blev bortført af nordkoreanske agenter i 1978, da han var spæd, har store forhåbninger til, at præsident Donald Trumps besøg vil gøre offentligheden opmærksom på problemet.

Ifølge japanske myndigheder bortførte Nordkorea mindst 17 japanske borgere i 1970'erne og 80'erne. Nordkoreas plan var angiveligt at uddanne dem til spioner.

I 2002 tillod nordkoreanerne fem af de bortførte japanere at besøge Japan. De blev dog i landet i stedet for at vende tilbage til Nordkorea.

Det er ventet, at Donald Trump under sit besøg i Tokyo mandag vil mødes med nogle af slægtningene til de bortførte japanere.

Koichiro Iizuka siger til nyhedsbureauet AP, at han håber, at han må være med til mødet.

Han fortæller videre, at han ikke tror på information fra Nordkorea, om at hans mor og syv andre bortførte japanere er døde.

På vej til Japan søndag fortalte Donald Trump desuden journalister om bord på Air Force One, at han også forventer at mødes med den russiske præsident, Vladimir Putin, under sit besøg i Asien.

- Vi har brug for Putins hjælp til atomkrisen i Nordkorea, sagde Trump ifølge AP.

Under sit besøg i Japan skal Trump mødes med blandt andre premierminister Shinzo Abe og kejser Akihito.

/ritzau/