Socialdemokratisk leder på forsoningsrejse

De svenske socialdemokraters hårdt kritiserede leder, Håkan Juholt, forsøger at genopbygge sin troværdighed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Håkan Juholt, de svenske socialdemokraters omdiskuterede leder, rejser de kommende dage Sverige tynd i et forsøg på at genopbygge sin troværdighed blandt partikammerater og vælgerne.

Det sker efter sidste uges mediestorm, hvor det kom frem, at Juholt uretmæssigt har modtaget for meget i boligsikring og kørselsgodtgørelse.

- Jeg skal lytte og berette om mine idéer for fremtiden. Jeg har været udsat for en mediehetz. Jeg er beskrevet som en fusker. Jeg må vide, hvilket effekt det har på mine vælgere, siger Håkan Juholt til svenske medier.

Den såkaldte forsoningsturné indledes hos partiafdelinger i Stockholm, hvor kritikken og modstanden mod Juholt har været størst.

Socialdemokraterna i Stockholm står for en mere liberal, højredrejet politiske linje end den mere traditionelle socialdemokratiske linje, Juholt ønsker at følge.

Forud for sit første møde med sine partifæller mandag siger Juholt til svensk tv, at han føler, at han fortsat har stor opbakning i sit parti.

- Jeg er sikkert den svenske politiker, der er blevet mest grundigt undersøgt. Jeg har et godt moralsk kompas, siger han.

Juholt peger på, at myndighederne og medierne har fundet to rejseafregninger ud af 750 afregninger, som der kan sættes spørgsmålstegn ved.

- Det beviser, at jeg ikke er en, der fusker, siger han.

Juholt har erkendt, at han har modtaget cirka 150.000 kroner for meget i boligsikring over fire år. Han siger, at han ikke kendte reglerne og har betalt pengene tilbage.

/ritzau/TT