Socialdemokraterne tilfreds med tolke-evakuering

Mogens Lykketoft (S), medlem af Udenrigspolitisk Nævn, glæder sig over evakueringen af de irakiske tolke og deres familier.

- Det er helt i overensstemmelse med det der blev fastlagt, og jeg glæder mig over, at der nu foreløbigt er sat et punktum i denne sag, siger Mogens Lykketoft til Berlingske.dk

Men han langer stadig ud efter regeringens indledende håndtering af sagen:

- Der gik alt for langt tid med for meget tøven, før man fik lagt linjen for tolkene og deres familiers sikkerhed. Men det er selvfølgelig godt, det endeligt er sket, siger Mogens Lykketoft.

Selvom alle tolkenes sag nu skal behandles individuelt, forventer han at samtlige af de 200 irakere uden problemer får asyl i Danmark.

- De danske myndigheder har sagt god for at de har et sikkerhedsproblem. Så må man også gå ud fra, at de får asyl igennem almindelig praksis. Man har jo allerede givet asyl til en række irakere, der har arbejdet for amerikanerne, siger Mogens Lykketoft.

Han forventer også, at irakere der tidligere har arbejdet for den danske bataljon vil kunne komme til Danmark for at søge asyl.