»Socialdemokraterna« foreslår politiskole i Malmø med 10.000 nye betjente

To nye politiskoler - den ene i Malmø - og 10.000 flere betjente frem til år 2024. Det indgår i de svenske Socialdemokraternas plan for at styrke det svenske politi, som præsenteret på partiets kongres tirsdag.

Arkivfoto: Malmø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye plan for at styrke politiet blev præsenteret af indenrigsminister Anders Ygeman (S) og finansminister Magdalena Andersson (S) tirsdag i forbindelse med partiets kongres i Göteborg. To nye politiskoler, en i politiregion Syd og en i politiregion Väst, samt 10.000 nye betjente frem til år 2024 indgår i planen.

Malmø er en meget rimelig placering for den i syd. Den vestlige kan blive placeret i Göteborg eller Borås, siger Anders Ygeman ifølge Sydsvenskan og understreger også at det er Polismyndigheten som træffer den endelige beslutning.

De to nye politiuddannelser skal supplere de tre nuværende, i Växjö, Stockholm og Umeå.Malmö Stad, Malmöpolisen og Malmö Högskola har længe arbejdet på at få en politiskole til Malmø. Håber er at det vil lokke flere Malmøbeboere og udenlandskfødte til politierhvervet og dermed øge lokalkendskabet hos politiet og dialogen mellem politi og Malmøbeboere.

Beskeden er velkommen og længe ønsket. Sammen med en lang række udmeldte skærpelser af love, giver det væsentligt bedre redskaber og forudsætninger for Malmøs politi til at både bekæmpe kriminalitet og levere den tryghed som Malmøbeboerne har ret til, siger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), borgmester i Malmø i en pressemeddelelse.Danmark er også i gang med at få en ny politiuddannelse, som skal placeres i Vejle, og uddanne betjente fra 2018.