Social interesse i mænd

Mænd bliver mere attraktive for kvinder, hvis andre kvinder også viser interesse.

Konstateringen er måske ikke chokerende, men nu er det videnskabeligt bevist af forskere fra Aberdeen Universitet i Skotland.

Mens kvinder helt tydeligt bliver mere tiltrukket af mænd, der også appellerer til andre kvinder, er det modsatte tilfældet hos mændene.

Mænd, der skal bedømme om andre mænd er tiltalende, reagerer negativt, hvis disse mænd tiltrækker mange kvinders opmærksomhed.

Ifølge psykolog Ben Jones er det helt naturligt.

- Hvis jeg går ind på en bar med Brad Pitt eksempelvis, er der en vis sandsynlighed for, at jeg ikke vil få ret meget opmærksomhed fra kvinder, da Pitt vil tage al opmærksomheden, siger han til Reuters.

For at konstatere fænomenet viste forskerne en gruppe forsøgspersoner fotografier af en række mænd, hvor de mest attraktive skulle udpeges.

Efterfølgende blev så vist en video med de samme mænd, hvor forskellige kvinder enten smilte til dem eller reagerede neutralt. Resultatet var, at de mænd, som kvinderne i videoen reagerede positivt på, steg i de kvindelige forsøgspersoners agtelse. Samtidig blev de mindre attraktive i de mandlige forsøgspersoners øjne.

Forskningen, som er offentliggjort i tidsskriftet The Proceedings of The Royal Society B, bekræfter, at mennesker vælger mager efter samme kriterier som andre arter.