Snowden gav journalist over 15.000 dokumenter

En journalist fra den britiske avis The Guardian modtog over 15.000 dokumenter fra whistlebloweren Edward Snowden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BRASILIEN: Journalisten Glenn Greenwald fra den britiske avis The Guardian modtog i alt over 15.000 dokumenter fra den amerikanske whistleblower Edward Snowden. Det afslørede Greenwald tirsdag ved en høring hos det brasilianske senats udenrigskomité.

Amerikanske Glenn Greenwald, der er bosiddende i Brasilien, var blandt de første til at afsløre detaljer om de amerikanske myndigheders omfattende overvågningsprogrammer. 

»Jeg har ikke lavet en nøjagtig optælling, men han gav mig 15.000 til 20.000 dokumenter. Meget, meget komplette og meget lange,« fortalte Greenwald ifølge The Telegraph som svar på spørgsmål fra den brasilianske komité.

»De historier, vi har publiceret, er kun en lille del. Der vil helt sikkert komme flere afsløringer om spionage-aktiviteter hos den amerikanske regering og dens allierede ... om hvordan de er trængt igennem kommunikationssystemer i Brasilien og Latin-Amerika,« sagde Greenwald videre.

Det brasilianske senats interesse for sagen skyldes presseskriver om amerikansk aflytning og overvågning i Brasilien på baggrund af Edward Snowdens lækkede dokumenter. 

Snowden er nu på flugt fra USA og har fået midlertidig asyl i Rusland.