Smittebølge og storme aflyste 2.700 fly i USA nytårsdag

Juledagenes globale rejsekaos fortsatte årets første dag med tusindvis af aflyste fly verden over.

Det globale rejsekaos, der aflyste tusindvis af fly i juledagene, er fortsat nytårsdag. I Chicago blev fly aflyst på grund af dårligt vejr. Nam Y. Huh/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coronasmitte og storme var nytårsdag skyld i, at mere end 2700 fly blev aflyst i USA.

På verdensplan blev i alt 4698 afgange aflyst lørdag, viser tal fra trackingtjenesten Flightaware tidligt søndag morgen.

Ud over de aflyste fly i USA blev 5993 andre afgange forsinket 1. januar. Globalt var der over 11.000 forsinkelser nytårsdag.

I USA var det især rejsende i Chicago, der blev ramt af flyaflysninger på grund af dårligt vejr med varslinger om snestorm lørdag eftermiddag og aften.

Flybranchen har hen over julen og nytåret været påvirket af smittebølger i mange lande verden over med omikronvarianten.

Mange piloter, kabineansatte og andet personale har været sygemeldte med virusset eller været i isolation efter kontakt med en smittet.

I juleweekenden blev omkring 7500 fly rundt om i verden aflyst, primært på grund af coronavirus.

Danmark er sluppet uden om det globale rejsekaos i juleferien, og der har således ikke været flere aflysninger end normalt.

I Københavns Lufthavn er 1-2 procent af afgangene blevet aflyst i december, og det var også tilfældet i løbet af juledagene.

»I Københavns Lufthavn har vi kun i meget lille omfang set flyaflysninger grundet corona. Allerede i november ændrede de fleste flyselskaber deres trafikprogram og aflyste 1-2 måneder før planlagt afgang.«

»Det voldsomme antal flyaflysninger globalt har især været i Asien og USA, der samtidig har været ramt af utroligt dårligt vejr. Herhjemme har vi ikke set noget, der ligner,« skrev Københavns Lufthavn i en meddelelse tirsdag.

/ritzau/AFP