Smædekampagne? Trumps venner er begyndt at tale grimt om Khashoggi

The Washington Post opregner en række eksempler på, at der bliver sået tvivl om Jamal Khashoggis holdninger og personlige valg.

Det er angiveligt for at beskytte præsident Donald Trump at flere konservative stemmer er begyndt at tale grimt om Khashoggi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carolyn Kaster
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt republikanske politikere og konservative kommentatorer er der opstået en smædekampagne om den formentligt afdøde Jamal Khashoggi. Det skriver The Washington Post.

Hensigten med kampagnen er angiveligt at beskytte præsident Donald Trump og sikre ham et større politisk spillerum over for Saudi-Arabien.

Avisen opregner en række tilfælde, hvor konservative republikanere i Repræsentanternes Hus har udvekslet artikler fra højreorienterede medier, som understreger Khashoggis forbindelser til Det Muslimske Broderskab og rejser tvivl om hans færden i Afghanistan i 1980erne.

»Khashoggi havde forbindelse til Det Muslimske Broderskab,« hed det således fra studievært Harris Faulkner i programmet »Outnumbered«, som sendes på Fox News ved middagstid.

»Khashoggi var ikke en fin fyr,« fastslog Corey Stewart fra Virginia i et radioprogram torsdag. Stewart stiller op til Senatet ved midtvejsvalget og har i sin kampagne lagt vægt på, at han støtter Trumps linje i partiet.

Præsidentens ældste søn delte i sidste uge et tweet med sine millioner af følgere, hvori det blev fastslået, at »Khashoggi fjollede rundt i Afghanistan med Osama bin Laden« tilbage i 1980erne, mens den saudiarabiske dissident ligefrem blev kaldt en »mangeårig ven« af terrorister på CR-TV. Akronymet står for Conservative Review.

Forsigtige republikanere

Ifølge avisen er Trumps inderkreds klar over eksistensen af denne kampagne, men har valgt hverken at opmuntre eller anfægte den.

Donald Trump og republikanerne står mindre end tre uger fra et afgørende midtvejsvalg, og det er vigtigt at holde sammen på partiet. I takt med den voksende kritik af præsidentens manglende stillingtagen er republikanerne derfor rykket tættere sammen om deres præsident.

»Donald Trump holder øjnene på bolden, den geopolitiske bold, den nationale sikkerheds bold. Han vil ikke lade sig aflede af det, der - måske - er sket med en journalist i det konsulat,« sagde den kendte radiovært Russ Limbaugh tirsdag.

Radioværten Rush Limbaugh. Fold sammen
Læs mere

Prædikanten Pat Robertson, som er en af de mest indflydelsesrige personer på den kristne højrefløj, talte rent ud af posen i sit forsvar for præsidenten:

»Vi må sige til dem, der råber på saudiarabernes blod: Hør her, disse mennesker er vigtige allierede. Vi har fået en våbenhandel i hus, som alle gerne ville have fingre i. Det betyder en masse jobs, en masse penge i vores kasse. Det er ikke noget, man sådan bare sætter over styr.«