Slut med voks i håret i Iran

Det iranske politi anholder nu alle der forbryder sig mod landets islamiske dresscode ved at have vestlige logoer på tøjet eller for korte bukser.

En iransk kvinde anholdt i går for brud på dresscoden. Bemærk de blottede underarme og den synlige frisure under sløret. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Iran intensiverer nu jagten på umoralske klædte kvinder og mænd i landet.

Siden april måned, da en ny national islamisk dress-code trådte i kraft, har det været forbudt at bære tætsiddende tøj og vestlige frisure. Og selvom tusinder har fået advarsler af politiet, har det ikke rigtig hjulpet noget.

Det gør Teherans politichef nu noget ved. Han har fået nok af folk i stramme moderigtige t-shirts og voks i håret.

"Politiet vil agere mod alle, der har for korte bukser, tætsiddende tøj, trøjer med vestlige logoer og vestlige frisure," siger Ahmad Reza Radan, chefen for Teherans politi til AFP.

Det er stadig uvist præcist, hvordan en vestlig frisure defineres.

Alle der forbryder sig mod den islamiske dresscode vil blive anholdt, afhørt og få en advarsel. Gentager synden sig, vil man ikke kunne nøjes med en advarsel, fortæller politichefen.

Butikker der sælger syndigt tøj eller klipper håret lidt for smart vil øjeblikkeligt blive lukket.

Mode-ulydighed

Kvinder i Iran er forpligtet til at dække alle kropsformer. Men i løbet af de sidste år har flere forsøgt at flytte grænserne ved at bære smart opsat hård inde under sløret. Nogle har endda formastet sig til at blotte noget af anklerne.

Mange konservative i landet bifalder politichefen nye strenge linje, det bidrager til landets sikkerhed, mener de, skriver AFP

Andre mere moderater peger forsigtigt på, at det måske var en bedre ide, hvis Iran lagde flere af kræfterne i at bekæmpe fattigdom og kriminalitet.