Slut med verdens bedste streetfood - men tag din bedste ven med ud at spise i stedet

Der er nye boller på suppen i både Bangkok, Taipei og Delhi, mens man på den anden side af sundet kan blive klogere på verdens største marketingfiaskoer. Det er ugens...

Også her i Bangkok-bydelen Phrakanong vil madboder på gaden være forbudt fremover. Den thailandske hovedstad er ellers bertømt for sin lækre street food. Fold sammen
Læs mere
Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA

… gastronomiske nedtur

Hvis man hører til dem, der mener, at en af de bedste ting ved at rejse, er at prøve det lokale gadekøkken, er der dårligt nyt.

En måned efter at CNN for andet år i træk kårede Bangkok som verdens bedste by at spise street-food i, har bystyret i den thailandske hovedstad besluttet sig for, at at byens fortove er for fodgængere og ikke de mange små madboder, der hidtil har fristet lokale såvel som turister.

“Alt for længe har gadehandlerne lagt beslag på fortovene, og vi tilbyder dem allerede plads til at sælge mad og andre varer ganske lovligt på markedet,” udtaler Wanlop Suwandee, der er rådgiver for hovedstadens guvernør ifølge Time til det lokale medie The Nation.

Time påpeger, at det ellers ikke er mere end et par år siden de thailandske myndigheder i en storstilet turistkampagne slog på tromme for selvsamme gadekøkkener.

… hundeliv

Mens man i Taiwan netop har hævet straffen for at sælge hunde- og kattekød, har en glad indisk hundeejer åbnet Dehlis første hundecafé, hvor kunderne kan tage deres bedste ven med, skriver BBC.

Her er et legerum, hvor hundene kan hygge sig sammen uden at vælte borde og stole - selv om de også er velkomne til at sidde sammen med deres menneske. Der er naturligvis mad til både to- og firebenede, og faktisk kan man holde hundefødselsdagsfest med en særlig hundevenlig kage.

Nayani tandon, der har åbnet “Puppychino”, fortæller til BBC, at ca. halvdelen af kunderne ikke selv har hund - typisk fordi de ikke må have hund i deres bolig -  men kommer for at lege med de andre kunders pelsklumper. Det lyder jo vældig hyggeligt for dyrevenner, men det er nok ikke lige dér, man skal klage over hår i suppen.

… lærdom

At tage ved lære er den eneste måde at gøre et nederlag indtil en succes. Sådan lyder er sloganet for et nyt museum i Helsingborg, der er dedikeret til alle tiders største fejltagelser. Det skriver The Guardian.

Museum of Failure kan man blandt andet undres over TwitterPeek - det bærbare aggregat, der i 2009 prøvede at kombinere  Twitters succes med forbrugernes glæde over smartphones, tablets og lignende. TwitterPeeks eneste funktion var at man kunne læse tweets på den. Dog var skærmen ikke stor nok til at man kunne læse alle 140 tegn på én gang.

Mange af opfindelserne har det tilfælles, at de har forsøgt at løse et problem, der slet ikke fandtes, fortæller psykologen Samuel West, der står bag museet. Men der er også plads til de firmaer, der ikke formåede at følge med udviklingen. Således er der både en DVD fra Blockbuster og et digitalkamera fra Kodak. Andre eksempler er Betamax og en Harley Davidson-parfume.