Slog franske piloter Charles Lindbergh?

En fransk forsker har fundet oplysninger, der tyder på, at franske piloter slog Charles Lindbergh ved den historiske konkurrenceflyvning over Atlanten i 1927.

Udateret portræt af piloten Charles Lindbergh. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Charles Lindbergh (1902-1974) var pilot og opdagelsesrejsende. Han blev verdensberømt allerede som 25 årig, da han i 1927 vandt en konkurrence om at flyve non-stop over Atlanten. Turen gik fra New York til Paris. Hans fly hed Spirit of St. Louis. Lindbergh var på det tidspunkt reserveofficer i den amerikanske hær og han blev dekoreret med nationens højeste udmærkelse Medal of Honor.

Der var imidlertid et par franske piloter, Charles Nungesser og François Coli, der muligvis slog Lindberghs rekord. 13 dage før Lindbergs rekordflyvning var de taget af sted fra Paris, men de forsvandt og man har formodet, at de styrtede ned i den engelske kanal. Den franske forsker Bernand Decré hævder nu, ifølge Daily Telegraph, at han har fundet dokumenter, der viser en helt anden historie.

I arkiverne fra den amerikanske kystbevogtning har Decré fundet en observation fra august 1927, der rapporterer om et par hvide vinger, der er set flyde i havet. Decrè mener, at disse stammer fra de franske piloters fly, og at de styrtede ned i nærheden af franske øer mellem Newfoundland og Nova Scotia. Han har stykket historien sammen fra en række samtidige skildringer, der så et fly flyve over området.

I artiklen i Daily Telegraph fremsættes den teori, at piloterne blev skudt ned af amerikanske smuglere, der var særdeles aktive i netop det område. Det var forbudstiden, hvor Al Capone og andre mafiafolk havde travlt med at hente alkohol ind i USAs byer. En anden teori fremsat af Decré er, at flyet blev skudt ned af den amerikanske kystbevogtning, fordi man antog at det var et smuglerfly.