Skyskraberen Chrysler Building i New York er solgt

Den gamle skyskrabere Chrysler Building i New York er solgt for knap en milliard kroner.

Chrysler Building på Manhattan er 319 meter høj. Da skyskraberen var færdig i 1930, var den verdens højeste bygning. Men den rekord forsvandt hurtigt. 11 måneder senere var Empire State Building lige i nabolaget færdig, og den er 381 meter høj. (Arkivfoto) Mike Segar/Reuters Fold sammen
Læs mere

Den berømte Chrysler Building på Manhattan i New York sælges for godt 150 millioner dollar, knap en milliard kroner.

Det skriver Wall Street Journal.

Salgsprisen betyder, at sælgeren, investeringsfirmaet Mubadala fra De Forenede Arabiske Emirater, må sluge et betydeligt tab.

I 2008 betalte selskabet 800 millioner dollar for en ejerandel på 90 procent af Chrysler Building.

Ejendomsselskabet Tishman Speyer købte bygningen i 1997 for 210-250 millioner dollar. Da Mubadala købte de 90 procent af Chrysler Building, beholdt ejendomsselskabet de sidste ti procent.

CNN skriver på sin netavis, at køberen er RFR Holding, et ejendomsselskab i New York.

Ifølge oplysningerne fra Wall Street Journal har det været svært at få økonomi i ejerskabet af Chrysler Building.

Selve grunden følger ikke med ejerskabet, så der skal betales en årlig leje til grundejeren. Og denne leje steg i 2018 fra 7,75 millioner dollar til 32 millioner dollar.

Der er fastsat endnu en stigning i 2028 til 41 millioner dollar.

Avisen citerer kilder inden for ejendomsbranchen i New York for at sige, at lejen har »ædt meget af bygningens indtjening op«.

Chrysler Building rummer 37.160 kvadratmeter. Avisen skriver, at mange lokaler står tomme, og der vil i de kommende år blive endnu flere tomme lokaler.

Skyskraberen stod færdig i 1930. Den blev opført af Walter Chrysler, der også grundlagde et bilmærke, der bærer hans navn.

Skyskraber og bilproduktion blev dog holdt adskilt.

Chrysler Building var i en kort periode verdens højeste bygning. Men 11 måneder efter at den blev taget i brug, stod Empire State Building lige i nærheden klar.

Med 381 meter overtog den rekorden som verdens højeste bygning.

/ritzau/AFP