Skrækkelige detaljer om tragedie i lastbil: Kinesere låst inde i fryser i ti timer

Britiske medier spekulerer i, at der kan være tale om menneskesmugling af personer, der skulle arbejde illegalt i Storbritannien.

Samtlige 39 personer i containeren var døde, da politiet standsede lastbilen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

De 39 personer, der blev fundet døde i en lastbil i Essex øst for London tirsdag, havde tilbragt over ti timer i en kølecontainer.

Det skriver avisen The Guardian.

I kølecontaineren har de otte kvinder og 31 mænd været udsat for temperaturer ned til minus 25 grader uden nogen chance for at forlade containeren. Britisk politi bekræftede i går, at alle de 39 døde er kinesiske statsborgere.

Det er stadig uvist, hvorfor de befandt sig i containeren. En 25-årig nordirsk mand er anholdt i sagen og mistænkt for mord.

Tirsdag eftermiddag ankom containeren til den belgiske havneby Zeebrugge, og på det tidspunkt var de 39 personer allerede spærret inde i kølecontaineren. Containeren sejlede til Purfleet i Essex, hvor den 25-årige nordirer samlede containeren op med sin lastbil kort efter midnat natten mellem tirsdag og onsdag.

Lidt senere samme nat stoppede politiet lastbilen i et industriområde. Alle 39 personer var døde, da politiet standsede lastbilen. Ifølge britiske medier var det den 25-årige mand selv, der ringede til alarmcentralen, kort efter at han havde samlet lasten op.

Politiet i Storbritannien samarbejder med politi i Belgien, Irland og Kina om at opklare sagen. Det irske firma, der ejer containeren, nægter, at de har samarbejdet med anholdte nordirer.

Avisen The Telegraph hævder, at politiet fokuserer på en række mistænkte personer, som menes at tilhøre en bande, der har hjemme i den sydlige del af Nordirland. Den oplysning er ikke bekræftet af politiet.

En af mændene i banden er blevet kædet sammen med et selskab i Bulgarien, der ejer den lastbil, der samlede containeren op. Det bulgarske selskab har hjemme i et fattigt område, der angiveligt ofte benyttes som base af nordirske bander, der smugler kontanter og cigaretter, skriver The Telegraph.

Flere britiske medier spekulerer i, at de kinesiske ofre muligvis skulle smugles til Storbritannien for at arbejde illegalt, men den teori er ikke bekræftet af politiet.