Skovbrande hærger Libanon

En række skovbrande hærger tirsdag Libanon, mens hæren forsøger at slukke dem ved at sprøjte vand på ilden fra helikoptere. 15 er kommet til skade.

Otte forskellige brande åd tirsdag løs af skovbestanden i Libanon, og mindst 15 mennesker er indtil videre kommet til skade med blandt andet forbrændinger. En af brandene hærgede lige i udkanten af den historiske by Deir al-Qamar sydøst for hovedstaden, Beirut, hvor folk gik med masker for ikke at indånde den kraftige røg. Men også i den nordlige Akkar-region og i Meth nordøst for Beirut havde ilden fat.

- Ilden er nået til folks hjem, og nu forsøges ilden slukket der, siger viceguvernør i Deir al-Qamar til radiostationen Voice of Libanon.

Det står ikke klart, hvordan brandene er startet, men en sikkerhedskilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at ilden nok har fået god næring af de vinde, som i øjeblikket fejer over Libanon.

Flere lande i middelhavsregionen har i år været ramt af skovbrande. Værst er det gået ud over Grækenland, men også blandt andet Spanien har været plaget.

/ritzau/dpa