Skotsk minister går af efter anklager om upassende opførsel

Undersøgelse af anklager om upassende handlinger får skotsk minister til at gå af.

En talsperson for den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon (billedet), roser ifølge BBC Mark McDonalds beslutning om at trække sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: JANE BARLOW

Mark McDonald er lørdag trådt tilbage som minister for dagpleje og børns tidlige år, efter at han har opdaget, at han som en af to personer i sit parti, SNP, bliver undersøgt for anklager om upassende handlinger.

Det skriver BBC, der også har erfaret, at anklagerne mod ham ikke er af kriminel karakter.

I en pressemeddelelse skriver den nu tidligere minister, at han undskylder til de eller den person, der har opfattet hans opførsel som upassende.

Den anden person i SNP, der undersøges for upassende adfærd er ikke politiker, skriver BBC.

»Det er blevet bragt til min opmærksomhed, at nogle af mine tidligere handlinger er blevet opfattet som upassende,« siger Mark McDonald i meddelelsen.

»Hvor jeg selv troede, at jeg blot var sjov eller har forsøgt at være venlig, har min opførsel måske gjort andre ubekvemt eller skabt tvivl om mine hensigter.«

Det skotske parlament har oprettet et telefonnummer, hvor parlamentarikere kan ringe anonymt og anmelde anklager om sexchikane.

En talsperson for den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, roser ifølge BBC McDonalds beslutning om at trække sig.

Derudover skal en undersøgelse, hvori medlemmerne af det skotske parlament, Holyrood, svarer anonymt, afdække omfanget af sexchikane i parlamentet.

/ritzau/