Skoler evakueret nær gidseldrama i Frankrig

Tre skoler, der ligger i byen Dammartin-en-Goële, hvor der udspiller sig et gidseldrama, er blevet evakueret. Eleverne skal genforenes med deres forældre.

FRANKRIG: Mens politiet forhandler med gidseltagerne i byen Dammartin-en-Goële nordøst for Paris, er tre nærliggende skoler blevet evakueret, skriver flere medier.

Audrey Taupenas, der er talsmand for de lokale myndigheder, fortæller ifølge BBC til nyhedsbureauet AP, at gidseltagerne via en telefonkontakt er gået med til evakueringen.

Skoleeleverne skal ifølge BBC genforenes med deres forældre på et gymnasium i nærheden. Flere forældre har bekymret ringet til skolerne for at finde ud af, om deres børn var i sikkerhed.

På et nærliggende gymnasium er eleverne blevet bedt om at fjerne sig fra vinduerne, fortæller en elev til avisen Le Figaro, og på Twitter cirkulerer der flere billeder fra et gymnasium, hvor eleverne skriver »Vi vil snart blive evakueret«.

Myndighederne i byen anbefaler folk at blive indenfor. En indbygger i byen ved navn Sarah Delaunay fortæller til BBC, at de ikke kan bevæge sig nogen steder hen:

»Vi er lukket inde. Vi kan ikke gå ud. Vi er omkring 500 meter væk (fra trykkeriet, hvor gidseltagningen finder sted, red.). Byens gader er helt øde.«

Det er endnu uvist, hvor mange gidsler, der holdes fanget på trykkeriet, men en talsmand fra det franske Indenrigsministerium slår fast, at der ikke er nogen døde eller sårede.

Talsmanden udtaler ifølge flere medier, at man er næsten sikker på, at gidseltagerne er de to brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 personer blev dræbt.