Skoleelev taber sag om kyskhedsring

Den britiske højesteret afviser, at en 16-årig har en religiøs ret til at gå med en symbolsk ring for seksuel afholdenhed.

Lydia Playfoot med sin omstridte ring foran Højesteret i London i går. Foto: Bertrand Langlois/AFP Fold sammen
Læs mere

At gå med en ring, der skal vise at man ingen intentioner har om at dyrke sex før ægteskabet, er ikke et essentielt religiøst symbol.

Det er den principielle tankegang bag afgørelsen i sagen om den 16-årige brite Lydia Playfoots ret til at bære sin ring i skolen.

Lærerne havde bedt hende tage ringen af, fordi skolens reglement ikke tillader smykker. Men den 16-årige pige, der er datter af pastor Phil Playfoot, insisterede på, at ringen skulle behandles på linje med sikhers og muslimers tørklæder, som skolen tillader.

Skolen var ikke enig i den vurdering og efter en del tovtrækkeri endte sagen i den britiske højesteret. Afgørelsen faldt i går og slog fast, at ringen ikke er »essentiel« i Lydia Playfoots kristne tro, og at hendes menneskerettigheder derfor ikke er krænket. Sagens hovedperson sagde i går, at hun var »meget skuffet« og vil bruge noget tid på at overveje om hun vil anke sagen.Yderligere ti piger på Linda Playfoots skole er med i »The Ring Thing«, der har sin oprindelse i USA og er for teenagere, der vil signalere deres intentioner om at holde sig »seksuelt rene« indtil de er gift.