Skole i Peshawar genåbnet efter Taleban-massakre

Sikkerheden er skærpet, idet børnene er vendt tilbage til den skole i pakistanske Peshawar, hvor 141 mennesker blev henrettet i december, da skolen blev angrebet af Taleban.

To pakistanske skolebørn på vej ud af skolen 12. januar efter genåbningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: BILAWAL ARBAB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Under et forhøjet sikkerhedsniveau er Peshawar Army Public School, hvor Taleban for knap en måned siden dræbte 132 børn og ni voksne, nu blevet genåbnet efter massakren. Det skriver Al Jazeera.

Da skolen genåbnede mandag morgen cirkulerede flere helikoptere over stedet, mens soldater patruljerede gaderne omkring skolen. Samtidig er der blevet indført strenge regler omkring, hvem der må komme ind på skolen.

I forbindelse med skolens genåbning blev der holdt en mindehøjtidelighed for de omkomne, hvor blandt andre landets hærchef, general Raheel Sharif, deltog.

Under massakren 16. december brød mindst syv bevæbnede mænd ind på skolen, hvor de gik fra lokale til lokale og skød og dræbte 141 mennesker, hvilket gør angrebet til det mest dødelige i Pakistans historie.

Den pakistanske regering har i kølvandet på massakren genindført brugen af dødsstraf til terrordømte og har varslet, at der vil blive etableret militærdomstole til terrorsager for at fremskynde retssagerne.

Et antal terrordømte er allerede blevet henrettet, og flere henrettelser ventes i den nærmeste fremtid, selv om både FN og menneskerettighedsorganisationer opfordrer Pakistan til at indstille henrettelserne igen.