Skønhedsoperation koster egyptisk politiker jobbet

Forfængelighed har sin pris. Det må en egyptisk politiker erkende, efter han lagde sig under kirurgernes kniv for at få rettet op på sin næse.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det harmonerer ikke at være en stærkt religiøs muslimsk politiker og samtidig være bruger af kosmetiske operationer.

Det har det egyptiske parlamentsmedlem Anwar al-Balkimy fra det yderst konservative al-Nour-parti måttet sande, efter en næseoperation har kostet ham den politiske karriere. Det skriver New York Times.

Syndig indblanding

Al-Nour, der er salafister, følger en striks fortolkning af Islam, som forbyder kosmetiske operationer. Det anser de nemlig for at være en syndig indblanding i Allahs skaberværk.

Det afholdt dog ikke al-Balkimy fra at få rettet næsen lidt til. Overfor de politiske kammerater hævdede han dog, at bandagerne i hans ansigt stammede fra et voldsomt overfald. Men da en række af hans partifæller dukkede op på det privathospital, hvor al-Balkimy var indlagt, gik sandheden op for dem. Lægerne kunne nemlig fortælle en historie, der ikke helt harmonerede med al-Balkimys forklaring.

Og det fik store konsekvenser for den opfindsomme egypter.

Blev tvunget til at trække sig tilbage

- Vi tvang ham, eller pressede ham mere eller mindre, til at trække sig fra parlamentet, og det indvilgede han i. Han underskrev en officiel undskyldning til offentligeden, og han anerkendte, at hans historie ikke var sand, fortæller Nader Bakar, der er talsmand fra al-Nour.

Al-Balkimy blev samtidig smidt ud af partiet, fortæller Nader Bakar.

- Vi forsøger at fremme et nyt sæt sociale værdier i politik baseret på islamiske principper, uddyber han.

Siden det er kommet frem, at al-Balkimy lod forfængeligheden løbe af med sig, har egyptiske medier været oversvømmet med billeder af hans ansigt indsvøbt i bandager.

Falsk politianmeldelse

Ifølge egyptiske medier lod al-Balkimy sig indlægge på ét hospital for at få sin kosmetiske operation, hvorefter han lod sig overflytte til et andet. Her hævdede han, at han havde været offer for et overfald, og han gik også til politiet med sine anklager. Over for ordensmagten påstod den nu tidligere politiker, at gerningsmændene forsøgte at stjæle hans bil, og at det lykkedes dem at frarøve ham 16.000 dollar.

De påstande kan gå hen og koste ham mere end blot hans politiske karriere. Egyptens statsanklager venter nu på at retsforfølge al-Balkimy, så snart hans poliske immunitet er ophævet. Al-Balkimy kan blandt andet se frem til anklager for at indgive en falsk politianmeldelse og for at skabe ængstelse i offentligheden.