Skønhedsdronning og tidligere Anonymous-kriger: Nu bekæmper hun IS

Islamisk Stat har fået en uventet fjende i cyberspace.

Den 33-årige skønhedsdronning Laura Abdallat har smidt fløjlshandskerne. Nu skal hun bekæmpe Islamisk Stat. Fold sammen
Læs mere

Bag det smukke ydre gemmer der sig en uovertruffen evne til at hacke.

33-årige Lara Abdallat, der i 2010 blev kåret til Jordans smukkeste kvinde og året efter blev nummer to i Miss Arab-konkurrencen, hjælper nu amerikanerne med at bekæmpe Islamisk Stat.

Det gør hun, efter hun er blevet medlem af Ghost Security, der er en it-enhed, som angiveligt i samarbejde med USA bekæmper Islamisk Stat. Det skriver hjemmesiden anonhq.com.

Ifølge hjemmesiden har Lara Abdallat allerede ramt IS på flere områder, da hun var medlem af hackergruppen Anonymous.

Tilbage i juli var hun en del af det angreb, hvor Anonymous hævdede, at de havde ramt to afgørende IS-platforme, som stod for terrorbevægelsens kommunikation.

Lara Abdallat skulle desuden også have været en del af det Anonymous-hackerangreb, der tidligere på måneden førte til en suspendering af 900 Twitterkonti.

Lara Abdallats rolle i Ghost Security er nu at bekæmpe konti på de sociale medier, som sympatiserer med Islamisk Stat.

Her ses Lara Abdallat, da hun i 2010 vandt Miss Jordan. Året efter blev hun nummer to i Miss Arab. Fold sammen
Læs mere

Den mission, som Ghost Security er med i, går ud på at eliminere onlinetilstedeværelsen af islamiske ekstremistiske grupper såsom Islamisk Stat, Al-Qaeda, Al-Nusra, Boko Haram og Al Shabaab.

Meningen med missionen er eftersigende at forpurre de ekstreme gruppers evne til at rekruttere folk samt at begrænse deres evne til at kommunikere og organisere internationale terrorhandlinger.

»Alle indså, at det var nyttesløst at indsamle trusselsdata uden at have folk på jorden, der kunne handle på vores informationer. Samarbejde med USA har åbnet mange døre for, at vi nu kan påvirke begivenhederne på slagmarken,« siger Lara Abdallat til mediet Vocativ.