Skibsværft: Ingen våben på russisk atom-ubåd

Der er ingen våben om bord på den russiske atom-ubåd, der tirsdag brød i brand i det nordlige Rusland, meddeler skibsværftet.

RUSLAND: Brandfolk har arbejdet på at slukke den brand på en russisk atom-ubåd, der brød ud tirsdag, mens fartøjet var til reparation på et skibsværft i den nordrussiske provins Arkhangelsk. Flere russiske medier skriver ifølge Reuters, at der ikke er nogen våben om bord på den 152 meter lange ubåd.

Nyhedstjenesten RIA citerer således en talsperson fra skibsværftet for at sige, at der ikke var lastet nogen våben, og at ubådens reaktor var lukket ned, da branden brød ud.

Arbejdet med at slukke branden på ubåden sker angiveligt med skum, men det er svært at komme til ubåden på grund af tyk røg.

Det russiske katastrofeministerium har ifølge Reuters ikke villet udtale sig om brandens konsekvenser. Interfax skriver, at de lokale myndigheder fortæller, at baggrundsstrålingen i området omkring skibsværftet er normal.

Ubåden var under reparation på værftet Zvjozdotsjka i Arkhangelsk, da den pludselig brød ud i flammer. Flere medier melder om, at branden opstod under en svejsning.

Den atomdrevne ubåd er ifølge Russia Today fra 1992.