Skib finder rester af mennesker fra styrtet egyptisk fly

Eftersøgningsskib er på vej til Alexandria i Egypten for at aflevere jordiske rester til retsmedicinere.

En Airbus A320 fra EgyptAir. Det var et fly magen til, der 19. maj styrtede ned i det østlige Middelhav med 66 om bord. Scanpix/Thomas Samson Fold sammen
Læs mere

Kairo. Et eftersøgningsskib har været i stand til at opsamle jordiske rester af mennesker, der var om bord i et egyptisk passagerfly, som i maj styrtede i Middelhavet.

Det oplyser den egyptiske enhed, som efterforsker flystyrtet.

Der er tale om alle de rester af mennesker, som det tidligere har været muligt at kortlægge ved flyvraget langt under havoverfladen.

Eftersøgningsskibet fra selskabet Deep Ocean Search, der er hjemmehørende i Mauritius, har nu sat kursen mod Alexandria i Egypten. Her vil de humane rester af folk, der var om bord i flyet, blive overdraget til retsmedicinere, hedder det.

Skibet vil vende tilbage til området i det østlige Middelhav og fortsætte eftersøgningen på havets bund.

Airbus A320 styrtede 19. maj i Middelhavet på vej fra Paris til Kairo, og alle 66 om bord omkom. Årsagen til styrtet er ikke blevet opklaret.

Det er lykkedes at bjærge flyets to sorte bokse og dele af flyet.

I første omgang var der mistanke om, at en terrorhandling var skyld i styrtet. Men i stigende grad tror efterforskerne, at en teknisk fejl om bord i flyet kan have fået det til at forulykke.

/ritzau/Reuters