Skib driver mod gasplatform i Nordsøen

Et fragtskib på 3000 ton driver i Nordsøen mod en gasplatform, meddeler en britisk redningstjeneste. Fare for kollission sent i aften.

Et fragtskib på 3000 ton driver i Nordsøen mod gasplatformen, meddeler en britisk redningstjeneste. En kollision kan ske sent torsdag aften.

- Det er vores beregning, at der på et tidspunkt mellem klokken 21 og 23 (mellem 22 og midnat dansk tid) er en klar risiko for en kollision mellem skibet Vindo på 3000 ton og en gasplatform, siger Michael Mulford fra RAF Kinloss til den britiske tv-kanal Sky News.

Vindos maskiner, der satte ud torsdag eftermiddag, var på vej mod gasplatformen Murdoch, som ligger omkring 145 km nordøst for udmundingen af floden Humber. Besætningen om bord på Vindo havde i alt omkring fire timer til at forsøge at få skibets maskiner i gang inden en mulig kollision.

En talsmand for den britiske Humber Kystvagt, Tony Tewton, sagde, at skibets maskiner satte ud i meget dårligt vejr torsdag eftermiddag omkring 14 km fra gasplatformen Murdoch.

Skibet driver i vinden og bølgerne mod gasplatformen, men dets hastighed forsinkes, da besætningen har kastet skibets ankre.

20 af den 30 mand store besætning på Murdoch-gasplatformen er blevet evakueret til en anden platform med helikoptere. Den tilbageværende besætning på platformen er ved at blive evakueret.

Vindo var i september sidste år involveret i en kollision med et andet fragtskib.