Skatten for næste år ligger klar

Fra i morgen kan danskerne se, hvor meget Skat mener, at de skal betale i skat til næste år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er det tid til at få styr på skatten. Fra onsdag 7. november kan alle skatteborgere se forskudsopgørelsen for 2013. Forskudsopgørelsen er Skats bud på, hvad hver enkelt skal betale i skat næste år.

Skat skriver i en pressemeddelelse, at der i år er ekstra god grund til at tjekke sin forskudsopgørelse for 2013 i TastSelv.

Mange af de ændringer, som skattereformen medfører, træder nemlig i kraft næste år. Det gælder eksempelvis det øgede beskæftigelsesfradrag og den forhøjede grænse for, hvornår man skal betale topskat.

Begge dele vil automatisk være indregnet i forskudsopgørelse for 2013. Skat påpeger da også, at mange af skattereformens ændringer sker helt automatisk, uden at borgerne selv behøver at gøre noget.

”Har man en kapitalpension via sin arbejdsgiver, er det dog en god ide at være opmærksom på, at Skat har ændret ens forskudsopgørelse, fordi vi går ud fra, at folk ændrer kapitalpensionen til en alderspension/aldersforsikring. Er det korrekt, behøver man ikke selv gøre noget,” siger specialkonsulent Johnny Fussing.

Har du variabelt forrentede lån, eller har du omlagt dine boliglån i år, er det også en god ide at tjekke, at din arbejdsgiver får de rigtige oplysninger om dine fradrag, så lønudbetalingen hver måned stemmer i forhold til skatteregnskabet.