Skattejagt i ruinerne efter jordskælvet

Penge bliver ved med at dukke op af ruinerne efter jordskælvet i regionen Abruzzo i Italien. Kolde kontanter, livs opsparinger, stuvet af vejen af deres ejere i mistro til det italienske bankvæsen eller frygt for det italienske skattevæsen. To ældre kvinder havde skjult næsten fire mio. kr. i deres spisekammer.

Italienske skatte dukker op af ruinerne efter jordskælvet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alessandro Bianchi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rednings- og oprydningsarbejdere efter jordskælvet i Italien finder skjulte skatte mellem brokkerne, som før blev fjernet i hast i søgning efter overlevende eller døde, men som nu kun rummer resterne af det, der var de 40.000 hjemløses ejendele.

Den sidste skat blev overdraget til dens ejermænd, et par kvinder sidst i 70erne fra landsbyen San Gregorio i nærheden af L’Aquila, i denne uge.

- Tak, sagde de ifølge dagbladet La Repubblica. - Det var alt, hvad vi ejede.

Men det var nu også en pæn sum. En halv mio. euro i kontanter, over 3,7 mio. kr., og et par veludstyrede bankbøger. Gemt af vejen i det, der var de to kvinders spisekammer.

- Vi var i gang med at grave i ruinerne for at forvisse os om, at der kun var sten og støv tilbage, da skatten pludselig dukkede op mellem nogle marmeladekrukker. Først et par bankbøger, som var propfulde. Vi blev ved med at grave på samme sted, og så fandt vi resten, fortæller lederen af skovpolitiet, Giorgio Morelli, til bladet.

De to kvinders skat er langt fra den første, som er dukket op i ruinerne, men det er indtil nu den største.

- Et sted fandt vi 40.000 euro, et andet 60.000, men i begge tilfælde stod ejermanden ved siden af os og ventede på, at vi skulle finde dem. Men denne gang var der ingen. Vi måtte selv finde ejerne.

De to ældre kvinder blev efter jordskælvet bragt til hospitalet til behandling for knoglebrud og er stadig ude af stand til at flytte sig. Men pengene havde de ikke glemt.

Da de kom til sig selv, fik de kontakt til en nabo, som de havde tillid til, og bad ham om at finde deres opsparing i ruinen efter deres hus. Men på det tidspunkt var skatten bjærget.

- De stakkels skind, de var så bekymrede for deres opsparing, skulle naboen have udbrudt, ifølge La Repubblica.