Skandale sår tvivl om Camerons dømmekraft

Politichefs tilbagetrækning er et faresignal for den britiske premierminister, mener aviserne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske premierminister David Cameron er rodet yderligere ind i aflytningsskandalen knyttet til avisen News of the World, efter chefen for Scotland Yard søndag valgte at trække sig fra posten. Det vurderer flere britiske aviser mandag.

Paul Stephenson, den øverste politichef i Storbritannien, afviste i en erklæring, at han havde kendskab til til de omfattende telefonaflytninger på den store søndagsavis, der udkom for sidste gang forrige søndag.

- Stephensons tilbagetræden understreger omfanget af den krise, som har grebet medierne, de politiske beslutninger og politivæsenet i det her land, skriver The Guardian i sin leder mandag.

Avisen, der har spillet en afgørende rolle i afsløringen af de ulovlige telefonaflytninger på News of the World, tilføjer, at Stephensons beslutning betyder, at "premierministeren selv nu er i fokus. Der sættes spørgsmålstegn ved hans dømmekraft", skriver The Guardian.

Også The Daily Telegraph, der i modsætning til The Guardian er orienteret mod den politiske højreside, forudser hårde tider forude for David Cameron efter Stephensons beslutning.

- I stedet for at lette presset på David Cameron, så øger Sir Pauls afgang presset, skriver Telegraph og fortsætter:

- Lige siden Cameron fejlede fatalt ved at udnævne Andy Coulson (som presserådgiver, red), har han pjasket rundt i vandet fra den her mudrede sag. Intet tyder på, at det forsvinder. Tværtimod er vandstanden stigende.

Andy Coulson er tidligere redaktør på News of the World og trak sig fra posten som Camerons spindoktor i begyndelsen af 2011.

The Times, som ejes af sagens hovedperson, Rubert Murdoch, konstaterer, at "det er skræmmende", at skandalen nu er nået ind i politiets rækker. Avisen mener Stephenson har taget en rigtig beslutning, men "sagen ender ikke med det".

David Cameron er denne uge på besøg i Afrika, men har valgt at afkorte turen med to dage på grund af de hjemlige problemer.

/ritzau/AFP