Skandale fælder Oslos borgmester

Oslos borgmester har haft en konto i Schweiz, og han har ikke ulejliget skattevæsnet med oplysninger om kontoen. Nu går han af.VIDEO: Skandale tvinger Oslos borgmester til at gå af

Norges tidligere forsvarsminister og nuværende borgmester i Oslo, Per Ditlev-Simonsen, forlader borgmesterposten med virkning fra torsdag kl. 12.

Det oplyste borgmesterkontoret i den norske hovedstad onsdag eftermiddag, efter at Ditlev-Simonsen har fået ørene i maskinen på grund af en bankkonto i Schweiz.

Mandag erkendte han, at han har haft kontoen, hvorpå der stod 1,4 millioner kroner, som han havde arvet fra sin kone. Pengene stod i banken indtil 1994-95, og det er der ikke noget ulovligt i. Problemet er, at han ikke sagde noget om kontoen til de norske skattemyndigheder.

Ditlev-Simonsen er fra det konservative parti Høyre, og skandalen er eksploderet midt i valgkampen op til kommunalvalget den 10. september.

Flere af Høyres centrale politikere opfordrede frem til meddelelsen fra borgmesterkontoret om hans afgang til, at han skulle trække sig.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB mødes Ditlev-Simonsen om kort tid med ligningsmyndighederne for at rydde op i sagen.

/ritzau/