Skakmester udfordrer Corbyn som leder af britiske Labour

55-årige Angela Eagle forsøger at vælte den kritiserede Jeremy Corbyn af formandsstolen i Labour.

- Jeg ville ikke gøre dette, hvis ikke jeg mente, at jeg havde noget at byde på for at samle vores parti og vores land, siger Angela Eagle, da hun meddeler, at hun udfordrer Jeremy Corbyn som Labour-leder. Scanpix/Chris J Ratcliffe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Angela Eagle, en dreven politiker og tidligere juniormester i skak, udfordrer Jeremy Corbyn som leder af det britiske parti Labour.

- Jeg ville ikke gøre dette, hvis ikke jeg mente, at jeg havde noget at byde på i forhold til at samle vores parti og vores land, siger Eagle på et pressemøde.

Labours partisekretær har mandag meddelt, at et formandsopgør er en realitet, da Angela Eagle har modtaget tilstrækkeligt med nominationer.

Det siger Iain McNicol i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Eagle er tidligere fagforeningskvinde, samt tidligere ungdomsmester i skak. Lykkes den 55-årige Eagles mission, vil hun også blive den første homoseksuelle leder af partiet.

Labour er ligesom det konservative regeringsparti i dyb krise. Begge partier har oplevet splittelse efter folkeafstemningen om medlemskabet af EU.

23. juni stemte et flertal af briter for at forlade unionen. Både Labours leder, Jeremy Corbyn, og premierminister David Cameron førte kampagne for at blive i EU.

Men Corbyn formåede ikke troværdigt og med hjertet at bringe sine medlemmer med, lyder kritikken.

/ritzau/Reuters