Skæbnesvangre forhandlinger for 23 Taliban-gidsler

Taliban-tidsfrist for indrømmelser overskredet. Men tilsyneladende er militsen klar til udveksling af nogle af gidslerne.

Taliban-militsen i Afghanistan havde sat tirsdag kl. 16.30 (dansk tid) som sidste frist for at imødekomme militsens krav om, at Sydkorea skal trække sine 200 soldater ud af Afghanistan, og en gruppe fængslede Taliban-folk frigives. Ellers ville gidslerne blive dræbt.

Men kort før fristens udløb kom der meldinger om, at der via etniske ledere er indledt forhandlinger imellem afghanske regeringsfolk og Taliban, der holder gidslerne i Qarabagh-området i Ghazni-provinsen syd for den afghanske hovedstad Kabul.

En talibaner, der blot kalder sig Abdullah, og som hævder at være leder af de anslået 70 gidseltagere, sagde over telefonen til det franske nyhedsbureau AFP, at Taliban har afleveret en liste over otte fængslede oprørere, som Taliban vil have fri. Til gengæld vil otte sydkoreanske gidsler så blive løsladt.

En af de etniske ledere bekræftede, at han havde fået udleveret en liste, men kunne ikke sige, om Kabul-regeringen vil gå med til at løslade otte fængslede Taliban-folk.

/ritzau/