Skånsk moske offer for flere angreb

Moskeen i Skåne, der natten til mandag blev sat i brand, har efteråret igennem været udsat for hærværk. Imamen mener, at tingene er eskaleret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Nattens brandattentat mod en moske i den sydsvenske by Eslöv var det tredje tilfælde af hærværk mod moskeen inden for få måneder.

Ved Allehelgen blev kældervinduer i bygningen smadret, mens flasker fyldt med alkohol blev knust mod moskeens gulv. Et lignende angreb fandt sted få uger efter.

Imam Samir Muric fra den islamiske kulturforening, som bruger moskeen, mener, at tingene er »eskaleret«.

»Jeg er bedrøvet, trist og bekymret. Det er eskaleret. Det er tredje gang siden Allehelgen, og nu er det en påsat brand,« siger Samir Muric til Sydsvenskan.

Han antager, at attentatet skyldes had til muslimer.

»Desværre handler det sandsynligvis om islamfobi. Jeg bor tæt på, og jeg føler mig ikke tryg længere,« siger Samir Muric.

Han læste selv om branden på de sociale medier mandag morgen og frygtede med det samme, at det var moskeen, der var blevet ramt.

»Jeg tænkte »åh nej, sig det ikke er moskeen«. Men med tanke på branden i Eskilstuna, har jeg frygtet, det ville ske. Det kan desværre ses som en temmelig indlysende opfølgning på de andre angreb,« siger han med henvisning til et brandattentat mod en moske i Eskilstuna 25. december.

De svenske myndigheder betragter branden som påsat, da branden tilsyneladende er opstået omkring en knust rude.

»Det drejer sig sandsynligvis om en påsat brand. Der er ingen naturlig forklaring på, hvorfor der skulle være ild i gulvet og væggen lige under den knuste rude,« siger Gustaf Sandell, chef for Räddningstjänst Syd, til sydsvenskan.se.

Moskeen i Eslöv er en del af et større lejlighedskompleks, hvor en lang række beboere lå og sov, da branden brød ud omkring klokken 03.00 natten til mandag. Ingen personer kom til skade under branden.