Skål i skibet og amen, du gamle!

En London-præst vil afholde koncerter med bar og dørmænd fire gange om ugen i sin gotiske kirke. Dog inviterer han ikke sine elskede heavy metal-bands.

St. Michaels, der blev bygget i det 19. århundrede, fattes penge til godgørende arbejde såvel som restaurering, og derfor har præsten nu søgt om alkoholbevilling, så kirken kan have en scene med livemusik samt en bar med dørmænd og det hele fire aftener om ugen. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lad der være lyd!« Sådan kunne Tom Plant, der er den nye præst i St. Michaels-kirken i London-bydelen Camden, sælge sine planer. St. Michaels, der blev bygget i det 19. århundrede, fattes penge til godgørende arbejde såvel som restaurering, og derfor har præsten nu søgt om alkoholbevilling, så kirken kan have en scene med livemusik samt en bar med dørmænd og det hele fire aftener om ugen.

Flere sognebørn har været bekymrede for, at kirken ville blive en drukbule, men Tom Plant har allerede fået menighedens velsignelse efter at have afholdt en inspirationsdag, hvor kirkegængere kunne lufte forbehold og komme med forslag.

»Kirken ser fremad i stedet for bagud, og det må jeg rose den nye præst for,« siger en af de lokale, Gary Cunningham, til avisen The Telegraph.

»Der har været en vis utryghed omkring hea­vy metal-bands, fordi Fader Plant ikke lægger skjul på sin forkærlighed for heavy rock, men han har forsikret alle, at han ikke inviterer AC/DC eller Metallica til at komme og spille,« uddyber Gary Cunningham.

Fader Tom, der kom til St. Michaels i januar, er særdeles glad for masser af »tråd«, og han har allerede installeret en scene, lys samt lyd­anlæg til den store guldmedalje. Blandt hans yndlingsbands er Nine-Inch-Nails, der er berygtet for den særdeles gudskritiske sang »Terrible Lie«, samt det britiske triphopband Portishead.

Præsten erkender dog over for Camden News Journal, at kirkens akustik næppe er egner sig til den slags koncerter. Snarere forestiller han sig mindre koncerter – kirken har plads til knap 300 – spoken word og kristne musikfestivaler.

Men der skal altså være rig mulighed for at få en drink eller to i kirken, og selv om enkelte tvivler på det fornuftige i at have udskænkning et sted, hvor mange i forvejen går og drikker på gaden, maner præsten til besindelse.

»Det er ikke et sted, man skal komme for at drikke sig fuld, men vi er ikke en kirke, der tager afstand fra alkohol. Vi tror på, at Jesus forvandlede vand til vin af en årsag,« siger Tom Plant til Camden News Journal.

Fader Tom uddyber, at kirken stadig primært er et bedehus, og at nattens festligheder ikke vil gå ud over gudstjenesten. Han er ej heller urolig for, at kirken vil lide overlast som følge af de mange festglade;

»Vi er ikke så bekymrede for gulvet. St. Michaels er et gloværdigt sted, men gloværdigheden har set bedre dage. Ruderne er for højt oppe til at blive knust, og vi taler altså ikke om metalkoncerter og mosh pits.«