Sjældent slangeangreb: Mand fundet inde i en python

En indonesisk ø er blevet ramt af et sjældent slangeangreb, da en Python åd en mand hel.

Det var en indonesisk python-slange som denne, der slugte en 25 årig mand med tøj og støvler. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/INDONESIA

En indonesisk mand, som var blevet efterlyst af sin familie, blev fundet af politiet inden i en kæmpestor pythonslange. Det skriver BBC. Det lyder som noget, der er taget ud af en film - eller måske en tegneserie - men der er video-bevis i dette tilfælde.

Fundet blev gjort på den indonesiske ø, Sulawesi, hvor den 25-årige Akbar havde været forsvundet i over et døgn, efter at have forladt sit job i en palmeolie-plantage.

I eftersøgningen af manden fandt politiet den syv meter lange pythonslange med mistænkeligt store buler på midten og fik mistanke om, at den forsvundne mand kunne være inden i. Politiet skar slangen op og fandt ganske rigtigt den livløse Akbar.

Politiet optog opskæringen af slangen på video, hvor man ifølge BBCs udsendte i Indonesien kan se mandens lig dukke op - med tøj og det hele.

Det er meget usædvanligt, at et menneske bliver ædt af en slange, men pythonen er et af verdens største krybdyr og kendt for at kvæle sit bytte, inden den sluger dem. Det er alligevel meget sjældent, at de slår mennesker ihjel - og ekstremt sjældent, at de går i lag med voksne. Der har været rapporter om angreb på mindre børn eller mindre dyr.

Til BBC fortæller den lokale politichef Mashura (indonesere har ofte kun ét navn) om politiets eftersøgning:

»Da de ikke kunne finde Akbar, gjorde de lokale landsbyboere opmærksom på en ubevægelig python i buskadset. Formen gjorde dem mistænksomme, og de skar den åben og fandt Akbar.« Til The Jakarta Post tilføjede en af landsbyboerne, Salubiro Junaidi, at man havde hørt skrig fra palmeplantagen tidligere. »Da vi fandt slangen, kunne man tydeligt se Akbars støvler på formen af dens mave.«