Sisi på vej mod storsejr ved egyptisk præsidentvalg

Tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi ser ud til at blive Egyptens næste præsident med 92,2 procent af stemmerne efter foreløbige optællinger.

Abdel Fattah al-Sisi bliver hyldet af tilhængere, der fejrer hans sejr ved præsidentvalget. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Abdel Fattah al-Sisi, den tidligere hærchef, der væltede Egyptens første demokratisk valgte leder, er på vej til en jordskredssejr ved præsidentvalget. Det viser foreløbige optællinger ifølge Reuters.

Sisi får ifølge optællingerne 92,2 procent af stemmerne afgivet ved mere end 50 procent af valgstederne, mens hans eneste rival, den venstreorienterede Hamdeen Sabahi, får 3,2 procent. 4,6 procent af stemmerne er blevet erklæret ugyldige.

Der blev affyret fyrværkeri i Kairo, da de foreløbige resultater blev offentliggjort, og Sisis tilhængere kørte gennem gaderne med flag og hornet i bund.

Omkring 1.000 samledes på Tahrir-pladsen, som er symbolet på oprøret, der væltede Hosni Mubarak i 2011 og gav håb om demokrati uden indblanding fra militæret.

»Vi er glade, fordi Sisi fik så mange stemmer. Vi er her for at fejre,« siger Kawther Mohamed, der havde medbragt sine døtre til Tahrir-pladsen.

Men den tidligere hærchef får måske ikke det folkelige mandat, han har brug for for at genoprette økonomien og bekæmpe fattigdom og arbejdsløshed i det folkerige land.

Valgdeltagelsen lå på omkring 44,4 procent af Egyptens 54 millioner vælgere, hvilket er langt under de 40 millioner stemmer eller 80 procent af vælgerne, som Sisi havde opfordret til i sidste uge.